Blog II – De Perica Ervaring

Er hangt een ontspannen sfeer in de bus, het is vroeg en iedereen geniet van het passerende landschap. Vol enthousiasme rijden wij langs de Oost-West verbinding en maken een pitstop op Stolkertsijver. Het frisse ochtendbries in Commewijne voelt goed aan na een lange rit vanuit Paramaribo. “Gaan wij onze reis voortzetten, jongens?”, klinkt het vanuit de andere bus.

Een ieder kijkt uit naar het stukje ongerepte en onontdekte natuur, die wij over enkele momenten gaan mogen bezichtigen. Daar is immers deze trip voor. Iedereen neemt plaats en al snel komt de bus weer in beweging.

Na een kwartier rijden zien wij langs de weg een bordje staan met het woordje “Perika”. Zouden wij er al kunnen zijn? De chauffeur brengt zijn voertuig tot een stop naast een klein eethuis die zich achter het bordje bevindt en wij stappen uit. “Dit bord is mij nog nooit opgevallen”, merkte één van onze collega’s op. Voor de snel rijdende autobestuurders is het heel makkelijk om deze plek voorbij te rijden.

Aan de voorkant van het bord loopt er een klein en smal paadje die aan weerszijde begroeit is met hoge bomen en meer van onze Surinaamse vegetatie. En nu gaat ons reis te voet verder. “Kijken jullie om je heen en neem zoveel op als je kan!”, horen wij van achter de groep. En dat is precies wat wij doen.

Opmerkelijk is dat hoe verder wij het paadje betreden en dieper in de natuur komen, de bomen langs weerszijde van het pad veranderen in dennenbomen. Die komen oorspronkelijk niet voor in de tropen, maar zijn door medewerkers van Alcoa jaren geleden naar Suriname gebracht.

Na zo lang reizen hebben wij uiteindelijk de Powisi Jungle Resort bereikt. Dit gaat HET (verblijfs)oord moeten worden van de omgeving, waarbij mensen langs de mooie Perikakreek met haar zuivere en koele water kunnen zwemmen en genieten van de natuur. Wij van de studierichting Bedrijfskunde van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, hebben in het kader van Supply Chain Management, met elkaar gebrainstormd over waardecreërende ideetjes die dit verblijfsoord tot een juweel gaan maken.

Na een vruchtbare brainstormsessie, waarbij de ideetjes aan elkaar gepitcht werden, hebben een paar collegas een duikje genomen in het mooi, zwart water van de Perikakreek. Heerlijk na een lange en warme dag in de tropen

about author

Roy Silos

roy.c.silos@gmail.com

Investing in young people as living future trough developing and implementing entrepreneurial concepts based on entrepreneurial People, Livable Planet, InnerjoyPleasure and Value driven Profit.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 maanden geleden

Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x